Annons
AnnonsCHIC-off – en inspirationskväll!


FullSizeRender

Jag vill börja med att TACKA alla fina läsare som kom på CHIC-offen igår. Otroligt roligt att träffa er ”live” och ni är verkligen så härliga. Känner mig dessutom vansinnigt ärad att några av er ville ta en bild ihop med mig 🙂 Kul!  Det var första gången CHIC-offen anordnades, och det var en tre timmars inspirationskväll där Charlotta var i sitt esse och även Lisen (skönhetsred.) och Amelie (hälsa och fitness red./bloggare) var grymt inspirerande.

Jag pratade om knep hur man kan få till stilsäkrare mönstermixar och eftersom det var lite tidsbrist när jag skulle tala så hann jag inte/glömde jag att dela med mig av andra matnyttiga stylingtips som jag därför skriver ner här.

Knep till stilsäkrare mönstermatchning:

  1. Stanna i samma färgfamilj. Blanda mönster av olika nyanser av en huvudfärg.
  2. Sprid ut mönstrena och kombinera med neutrala färger. Ex: Ha en randig sjal/halsduk, enfärgad topp och blommiga byxor. Mönstrena behöver inte ligga på/nära varandra.
  3. Välj ett dominerande mönster och ett som sidekick. Dvs det dominerade är det man ser och det som tar störst plats men så har man någon detalj med annat mönster som ger looken lite umpf. Mönstrena ska inte konkurrera ut varandra.
  4. Arbeta med kontraster , kontraster i material eller mönster.
  5. Bryt av med ett neutralt bälte om du använder både en mönstrad överdel och underdel.
  6. Mönstermixa behöver INTE betyda färgglatt.
  7. Mixa samma mönster ( ex randigt, blommigt) men med olika storlek och täthet. ( som bilden nedanför)
  8. Välj accessoarer med omsorg.

 

Man behöver inte gå all in både med mönster och färg. Känns det ovant? Börja med ett ormskinnsbälte eller ett par leopardskor. Det funkar faktiskt till det mesta och jag använder djurmönstrat som en neutral komponent mer än som ett mönster faktiskt. Är du sugen på att använda mer färg men inte riktigt vågar. Börja med en detalj. Kan vara ett halsband, en sjal eller ett rosa läppstift. Subtila detaljer som ändå kommer att göra skillnad. Vill du ta steget och ha ett par mönstrade byxor men inte vet vad du ska matcha till, börja helt enkelt med enfärgade plagg till. Om man tycker att det verkar spännande med färg och mönster så kan man börja med små steg och testa sig fram. Men våga testa. Och blir det inte klockrent första gången så är det ju inte hela världen, det är ju bara mode 🙂

Jag blir så otroligt stolt när ni visar era bilder på IG där jag inspirerat er (fortsätt gärna med det) och återigen TACK för att ni alltid tar er tid att kommentera inläggen här i bloggen – Ni är anledningen varför jag bloggar ska ni veta.

Mode är för mig lekfullt, roligt, inspirerande och bland det bästa jag vet men kom ihåg våga var dig själv och klä dig bara för dig själv och inte för din omgivning!

KRAM Sus

IMG_7991

 

TAGGAR
7 kommentarer | Translate
OM SUSANNE

Susanne Histrup är en fyrabarnsmamma, civilekonom och egenföretagare som älskar mode, matlagning, resor och inredning. Hon är en äkta karriärista med personlig stil som mixar exklusiva märkesköp med budgetfynd, klassiskt med trendigt och som låter sin passion for fashion ta plats i hennes hektiska liv. Susannes motto är “hellre överklädd än underklädd” och hon har en faiblesse för djärva färgkombinationer och kreativa mönstermixar. Häng med på en svindlande resa med massor av inspiration till mer vardagsglamour!

susanne.histrup@babyjams.seARKIVAnnons
Annons

Laddar