Annons
AnnonsSvaren kommer här


Vilken restaurang gillar du bäst på Lidingö?
Om du träffar en ny människa som frågar vad du jobbar med, vad svarar du då?
Vad gjorde du innan du började blogga på chic o fick en bredare publik?
(Du verkar göra väldigt roliga o inspirerande saker och frågorna är ställda med vänlig nyfikenhet vill jag tillägga om det kan misstolkas)

Jag tycker att det finns för få restauranger på Lidingö, vilket är otroligt synd. Men vi gillar att åka till Långängens gård där maten är kanon och man kan gå härliga promenader i skogen. Vi åker faktiskt hellre in till stan och äter. Både med och utan barn. Men bästa snabbmaten på ön har Pizzeria Royal och Grill In.

Jag jobbar bland annat med två stiftelser, där vi i den ena stiftelsen delar ut anslag för att främja vetenskaplig undervisning och forskning på universitetsnivå, samt främja vård och utbildning av barn och ungdom. Stiftelsen vill även främja välgörande och sociala, konstnärliga, idrottsliga eller andra allmännyttiga ändamål. Den andra stiftelsen hjälper varaktigt handikappade och långvarigt sjuka personer. Syftet med bidraget är att det skall förbättra eller underlätta handikappet/sjukdomen.

Sedan arbetar jag med fastigheter, dess förädling och förvaltning och sitter i styrelser för familjeägda bolag där jag har ett aktiv engagemang. Jag också under många år drivit eget bolag och varit agent/distributör för amerikanska företag och importerade innovativa barnprodukter. Hade ca 120 återförsäljare i Sverige. Grundade bolaget under min mammaledighet med Max.

Bloggen tar också mer tid än många tror. Sedan är jag ju fyrabarnsmamma med allt vad det innebär (lämningar, hämtningar, läxläsning, matlagning, nattningar, skjuta till aktiviteter osv), fru, väninna mm. Så det är full rulle 😉

Charlotta hittade mig på IG och frågade om jag ville blogga. Det här är min första blogg och jag är glad att jag vågade börja blogga och är så stolt över den och er, fantastiska läsare!

Vad har du för tips på vårjacka, något som passar oss 40+are som ändå vill vara stylish och chica… Inte tantiga med andra ord…

Jag skulle satsa på en tunnare trenchcoat som är inne nu och som alltid känns modern och tidlös. De kommer i skräddade varianter, eller lösare och oversized. Svart, nude, grön eller marin.

Den här från Zara är snygg, och även den här är cool och lite oversized. Också den här svarta från H&M är snygg och prisvärd.

Jag är nyfiken på hur dina måltider ser ut på vardag och helgdagar. Hur tänker du kring matlagning för att hinna med allt? Jag vet att du är hälsosam, hur gör du för att hålla vikten?

Jag håller ju tyvärr inte vikten utan verkar stå stilla eller gå upp något kilo hit och dit. Jag är ganska duktig på vardagarna dvs att jag i alla fall tänker till på vad jag stoppar i mig. Försöker undvika (vilket är sååå svårt) att småäta och avstår mycket som är lite ”onödigt och onyttigt”.  Jag börjar morgonen med kvarg med musli och kaffe, till lunch någon sallad eller sushi eller kvarg igen om jag är stressad. På kvällen äter vi ”vuxenmat” allihopa och oftast hemlagat. Det kan vara allt från pastarätter med kyckling, köttfärs, oxfilé eller krämig risotto, thaikycklinggryta med ris, osv. Vi äter nog överlag mycket mer kolhydrater än alla andra och som någon påpekade ganska fet mat. Vilket kanske inte är det mest hälsosamma. Men så är det. Jag älskar att laga mat så oftast  är det bara kul och ganska avslappnande men självklart kan jag bli innerligt less på att laga mat vareviga dag och då blir det take away :))

Jag tränar mycket (3-5 ggr veckan) så eftersom jag inte går ner utgår jag från att mitt matintag är större än min förbränning, tyvärr. Eller att jag typ har fel på ämnesomsättningen.

Jag funderar mkt på det här med storlek och kläder. Man (=jag) har alltid de där kilona kvar att gå ner och eftersom jag då inte kan köpa kläder i den storlek jag vill så handlar jag bara billigt och sådant som jag ”kan slänga sen”. Jag gillar verkligen billiga märken som H&M och Lindex, inget ont om dem. Men hur tänker du kring lite större investeringar vad gäller kläder och storlekar? Speciellt byxor har jag svårt att köpa och skulle aldrig investera i ett par riktigt dyra jeans (i fel storlek). Vilket ju känns trist, såklart. 
Tack för en toppenbra blogg!

Jag älskar budgetkedjorna och köper sällan dyra byxor eller jeans. Jag tycker att ”budget” jeansen är minst lika bra, om inte bättre än dyra designer jeans. Lindex, Zara, och H&M har grymma byxor, så där shoppar jag mina shorts, kjolar och byxor. När det gäller ytterplagg och kavajer (lägger gärna lite krut på det) köper jag gärna de från mina favoritdesigners och då brukar inte det spela någon roll om man har ett par kilo extra runt magen. Alltså, troligtvis hade jag köpt samma storlek om jag vägde 3-4 kg mindre. Jag investerar i dyra skor och väskor och då kan det bära upp vilken outfit som helst, budget eller inte.

Hej! Håller med tidigare ”skrivare” om din fantastiska blogg, det är dagens glädje kick man får av att följa den/dig. Undrar dock hur du hinner med 4 barn m allt vad det innebär, hus o trädgård, arbeta, handla mat o allt annat som behövs samt ordna alla fantastiska middagar o event som du gör. Må så gott / sov gott 

Ja, hur hinner jag med 😉 Jag är ganska effektiv, organiserad och plan aheadig…Morgonpigg som få. Har ett familjeschema med allas aktiviteter, möten, utflykter, läkarbesök, utvecklingsamtal mm som underlättar för mig varje dag. Trädgården har sett sina bästa dagar och så får det vara. Varken jag eller min man är så intresserade av att fixa och påta i trädgården så när det ser för jävligt ut, hyr jag in arbetskraft faktiskt.

Jag undrar vad du egentligen gör i ditt jobb? Förtuom att blogga så driver du eget, men vad består dina tjänster av?:)
Du är otroligt inspirerande, jag har köpt mycket mer färgstarkt sedan jag började läsa din blogg, keep up the good work!

Se punkt ett.

Här kommer några ”helt sjuka” frågor men jag undrar verkligen. Hur lång är du och vad skulle du vilja väga? Vilken storlek har du på UNIQLOs jeans? Om du skulle satsa på ETT modeplagg i sommar vad skulle det vara?

Jag är 1.68 cm och önskade att jag vägde 5 kg mindre än vad jag gör. Men, det är inte hela världen att jag har en liten muffintop, finns värre saker att oroa sig för 😉 I Uniqlo jeansen (super stretch) har jag 25 i storlek MEN i vanliga jeans drar jag 27/28. 27 i GAP och 28 i andra märken. Ett modeplagg…hmmm. Jag älskar ju shorts, så jag väljer shortsen. Har nästan aldrig kjol eller klänning på mig till vardags.

Jag funderar lite på det här med väskor, kan man ha för många av dem? Jag kommer mig inte för att byta speciellt ofta utan kan använda samma väska i månader för att jag inte orkar flytta allt innehåll. Du verkar mer ha ett tänk med dina väskor, matchar dem till outfiten för dagen. Hur ska man lyckas med det? Just nu tittar jag en del på youtube där många visar upp sina kollektioner av tex väskor, dock har jag inte sett någon svenska än som visar upp väskor från exklusiva märken och jag har funderat på varför det är så. Det finns ju många nationaliteter och även åldrar som har youtube-kanaler, hade det varit något för dig? Kanske för tidskrävande? Vill slutligen säga att jag läser din blogg varje dag och framför allt tittar på dina bilder både här och på IG, det hör till en av dagens höjdpunkter.

Nä, man kan inte ha för många väskor tror jag 😉 Jag byter ju som du sa vilket gör att jag faktiskt använder de flesta väskorna och då blir cost per wear också lägre. Alltid en bra motivering när man ska köpa en väska till. Jag slänger bara över nycklarna, plånboken, mobilen och ett läppglans. Det är det jag har i mina väskor så det går på ett kick. Att matcha väskan med min outfit är en stor del i själva outfiten och gör att jag kan uppdatera, förändra en look ganska snabbt med valet av väska. Jag kan gärna visa upp mina väskor här i bloggen för det är vad jag bär varje dag och väskan är en del av min outfit som jag visar upp men jag skulle inte ”stoltsera” med dem eller visa upp hela min samling på you-tube. Känns lite skrytsamt och inte min grej. Men roligt att titta och beundra andras samlingar 😉

Vad tycker du om att samtidigt använda guld och silver på smycken, väskdetaljer, o.s.v.? Blir det rörigt eller bara positivt?

Alltså jag är lite kluven. Oftast, om jag har gulddetaljer på min väska väljer jag guld accessoarer och silver med silver. Men nu finns det så mycket smycken som innehåller båda som man kan använda. Min klocka har både silver och guld vilket är toppen. Men jag skulle inte välja guldaccessoarer om min väska har silverdetaljer. Där är jag lite anal.

Hej 🙂 Hittade din blogg för några månader sedan och har blivit helt fast! känner mig sjukt inspirerad av alla dina färgglada outfitts! Vilket har fått mig att börja fundera på att uppdatera min svart/grå/vita tråkiga garderob. Kan du inte ge lite tips kring hur man kan få in lite mer färg i garderoben för en nybörjare som aldrig förr ens skulle kolla åt ett färgglatt plagg? Sen önskas ett inlägg om alla dina underbara SKOR 🙂

Knep till stilsäkrare mönstermatchning:

  1. Stanna i samma färgfamilj. Blanda mönster av olika nyanser av en huvudfärg.
  2. Sprid ut mönstrena och kombinera med neutrala färger. Ex: Ha en randig sjal/halsduk, enfärgad topp och blommiga byxor. Mönstrena behöver inte ligga på/nära varandra.
  3. Välj ett dominerande mönster och ett som sidekick. Dvs det dominerade är det man ser och det som tar störst plats men så har man någon detalj med annat mönster som ger looken lite umpf. Mönstrena ska inte konkurrera ut varandra.
  4. Arbeta med kontraster , kontraster i material eller mönster.
  5. Bryt av med ett neutralt bälte om du använder både en mönstrad överdel och underdel.
  6. Mönstermixa behöver INTE betyda färgglatt.
  7. Mixa samma mönster ( ex randigt, blommigt) men med olika storlek och täthet. ( som bilden nedanför)
  8. Välj accessoarer med omsorg.

Man behöver inte gå all in både med mönster och färg. Känns det ovant? Börja med ett ormskinnsbälte eller ett par leopardskor. Det funkar faktiskt till det mesta och jag använder djurmönstrat som en neutral komponent mer än som ett mönster faktiskt. Är du sugen på att använda mer färg men inte riktigt vågar. Börja med en detalj. Kan vara ett halsband, en sjal eller ett rosa läppstift. Subtila detaljer som ändå kommer att göra skillnad. Vill du ta steget och ha ett par mönstrade byxor men inte vet vad du ska matcha till, börja helt enkelt med enfärgade plagg till. Om man tycker att det verkar spännande med färg och mönster så kan man börja med små steg och testa sig fram. Men våga testa. Och blir det inte klockrent första gången så är det ju inte hela världen, det är ju bara mode :)

Frågor om resor och packning kommer i nästa inlägg! KRAM

 

TAGGAR
6 kommentarer | Translate
OM SUSANNE

Susanne Histrup är en fyrabarnsmamma, civilekonom och egenföretagare som älskar mode, matlagning, resor och inredning. Hon är en äkta karriärista med personlig stil som mixar exklusiva märkesköp med budgetfynd, klassiskt med trendigt och som låter sin passion for fashion ta plats i hennes hektiska liv. Susannes motto är “hellre överklädd än underklädd” och hon har en faiblesse för djärva färgkombinationer och kreativa mönstermixar. Häng med på en svindlande resa med massor av inspiration till mer vardagsglamour!

susanne.histrup@babyjams.seARKIVAnnons
Annons

Laddar